Toni H Carné

D'ençà era petit Antoni Hortelano Carné nascut a Terrassa (Barcelona) i resident a Rubí (Barcelona), tenia inquietuds artístiques. Any darrera any dibuixa a totes hores i reflexa en els seus dibuixos tot el que veu.

Completament atrapat per el món del Còmic i la il·lustració en aquella època, quan va acabar l'escola, es dedicar a la plasmació en dibuixos de tot el que s'empassava com un posés; els dibuixos de Milo Manara, el realisme de Luis Royo i molts altres genis del còmic que apareixien en el Zona 84 i el Tòtem, referents i fonts d'inspiració que, el van marcar profundament.

Quan estudiava belles arts, va descobrir l'art de H.R. Giger i temps després es va obsessionar per en Dalí i la seva perfecció pictòrica. Completament atrapat per la força de les coses i dels grans genis de la pintura, deixar de copiar la realitat en els seus assaigs a llapis o en pintures a l'oli per a submergir-se en la plasmació i la copia del subconscient, traçar doncs un estil propi, deixant-se portar per la improvisació i l'automatisme pur. A partir d'aquell dia el Surrealisme no es separaria més del seu art...

Fins avui els seus quadres son tant paisatges onírics com nuus femenins o retrats, figura, vesprades bucòliques o paradisos terrenals. Plasmacions inaccessibles; es podria arribar a dir…estudis de la “Psique”

Sempre intentant no perdre la espontaneïtat i fascinació dels primers anys. Amb el pas del temps, la llum, el color, son dominants en part de la seva obra y la temàtica es cada cop mes profunda, amb obres que abracen per la seva sensibilitat i les emocions intenses com desenfrenades…no hi ha límits en el art.

La passió per el detall, el color, la meditada distribució del entorn, las emocions i els seus records i sensacions presentes; fan, que cada obra es converteixi en una odissea, en un viatge interior del esser, per sortir al exterior i captivar el mon.

Toni H Carné es davant de tot Visceral, la seva obra ho es i transmet, t'agafa i finalment es tornar universal perquè...

“el més important es que tot flueixi sense por i la llum, la forma i el color siguin el que ens ompli per tot arreu”.

Exposicions

Any 1991: Plaça Dr. Pearson Rubí (Exposició col·lectiva)

Any 1993: Antiga Estació Rubí (Exposició individual “Miradas a lo más intimo”)

Any 1998: Plaça Primer de Maig Terrassa (exposició individual)

Any 2000: Ateneu de Rubí (exposició individual “El arte del sexo“)

Any 2004: Pa Màgic Restaurant Rubí

Any 2005: Galería Per For Art, Barcelona (Exposición colectiva “Neo irracionalismos”)

Any 2007: Local Upr de Rubí

Any 2009: Pub Shakespeare Rubí

Any 2013/2014: Frankfurt els Arcs Rubí

Formació

1991-1993. Escola d’Art i Disseny EDRA, Rubí (Barcelona)

1993-1995. Escola BAU Disseny Gráfic (Barcelona)